Ankara Marka Patent Firması

Ankara marka tescil alanında hizmet veren çok sayıda firma olup bunlar arasından en avantajlı özelliklere sahip olan firmayı seçmekte yarar vardır.

Ankara marka tescil firması seçmeden önce markanın ne olduğu, marka tescilin özellikleri gibi konular hakkında bilgi edinmek gerekir. Buna göre marka bir işletmenin mal ve hizmetlerini diğer işletmelerin ya da firmaların mal ve hizmetlerinden ayırmaya yarayan işaretlerdir. Bu markalar sayesinde tüketiciler satın aldıkları ürünün nereye ait olduğunu kolayca öğrenebilir. Kalitesi simgesi olarak da görülen marka aynı zamanda firma için önemli bir tanıtım aracıdır. Firmaya ve içeriğine özgü olarak hazırlanan bu markalar işletmenin hedeflerine ulaşabilmesi yönünden önem taşır.

Ankara Marka Tescil Avantajları Nelerdir?

Ankara marka tescil hizmeti almak çok sayıda avantajı beraberinde getirmektedir. Marka tescili resmi bir kurum tarafından verildiği için bir kanıt niteliği taşır. Bu sayede taklit olan markalara karşı da önlem alınmış olmaktadır. Yapılan marka tescili sayesinde buna benzer ya da aynı özelliklere sahip tescil başvuruları kabul edilmemektedir. Eğer sektörde haksız kazanç sağlandığına dair iddialar varsa bunlar marka tescili ile birlikte ortadan kalkmaktadır. Bazı devlet teşviklerinin verilebilmesi için ön koşul olarak marka tescili aranmakta olup bu sayede teşvik rahatça alınabilir. Bunların yanı sıra marka tescili yaptırmak ilgili markanın daha değerli, itibarlı ve yüksek rekabet gücüne sahip olmasını sağlar. Bununla birlikte markaya ait com.tr uzantısına sahip alan adı da alınabilir.

Ankara Marka Tescil Başvuruları

Ankara marka tescil başvuruları öncesinde o mal ya da hizmet ile ilgili sınıflandırma yapılır. Bu sınıf seçimi büyük öneme sahiptir. Buna göre kırk beş tane sınıf tanımlanmış olup marka tescili işleminde bunlardan biri seçilir. Bunun yanı sıra başvuru öncesinde ilgili mal ya da hizmet ile alakalı risk analizi yapılmaktadır. Buna göre benzer ya da aynı özelliklere sahip başka bir marka varsa bunların hepsi yapılan analizle birlikte ortaya çıkmaktadır. Bu yapılmadan yapılan marka tescilleri ilerleyen dönemlerde başvuru reddi, itiraz gibi durumlara yol açabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir