Ankara Marka Patenti Ücretsiz Sorgulama

Ankara marka tescil hizmeti sıklıkla ilgi görmekte olup bu hizmetten istenilen sonucun elde edilebilmesi için marka tescil hakkında bilgi edinmek gerekir.

Ankara marka tescil hizmetleri için bu alanda tecrübeli, gerekli bilgi ve donanıma sahip firmalar ile çalışmak gerekir. Buna göre tescil için kullanılabileceklerin sınırı olup şekilleri kişi isimleri, işaret ve sayılar marka tesciline konu edilebilir. Bunlar arasından seçim yaparken seçilecek unsur markaya ait ayrıt edici özelliğe sahip olmalıdır. Tanım olarak bakıldığında marka tescili bir firmaya ait mal ve hizmeti diğerlerinden ayrıt etmeyi sağlayacak işaret olduğundan seçimin de buna göre yapılması gerekir. Böylece daha işe yarar sonuçlar elde edilebilecektir.

Ankara Marka Tescil Başvurusu Nerede Yapılır?

Ankara marka tescil başvuruları bu alanda faaliyet gösteren firma aracılığıyla Türk Patent Ve Marka Kurumu denetiminde yapılır. Tescil aşamasının süresi genellikle uzun olup bu süre içerisinde bilgi birikimi, takip, doğru araştırma gibi işlemler uygulanmaktadır. Bunların her birinin eksiksiz ve olması gerektiği şekilde yapılıp yapılmadığı önem taşır. Aksi durum söz konusu olduğunda yapılan marka tescil başvuruları ret edilecektir.

Marka tescil başvurusu için Türkiye’de bulunmak ve ticari faaliyet yapmak gerekir. Başvurular resmi vekil ya da başvuru sahibi tarafından yapılır. Bu başvurunun onaylanması için gerekli evrakların eksiksiz şekilde hazırlanması ve doldurulması istenir. Belgelerin neler olduğuna dair bilgi firma temsilcisi ya da internet sitesi tarafından ilgililere duyurulur.

Ankara Marka Tescil Başvurusunda Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ankara marka tescil işlemleri için istenen belgeler şahıslar ve tüzel kişiler açısından farklılık gösterir. Buna göre tüzel kişilik olarak bilinen Limited şirketi, anonim şirket ve buna benzer şirketler marka tescil başvurusu yaparken vergi levhası fotokopisi, şirket imza sirküleri fotokopisi, varsa markayı ifade eden logo ve noter onayı gerekli olmayan vekaletname vermelidir. Şahıslar tarafından yapılacak marka tescili başvuruları için ise kimlik fotokopisi, markayı ifade eden logo ve vekaletname verilmesi gerekir. Bunların her biri ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilmek içni telefon üzerinden ya da doğrudan firmaya ulaşılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir