Marka Tescil Araştırma Süreçleri

Ankara marka tescil, marka üzerinde gerekli araştırma ve incelemenin yapıldıktan sonra markaya ilişkin hususlara karar verilmesi ve tüm bu sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesinin ardından özgün bir markaya sahip olunmasıyla sonuçlanmasıdır. Bu konuya ilişkin üst karar merci ülkemizde Türk Patent ve Marka Kurumu’dur. Sürecin başlatılıp başarılı bir şekilde sonlandırılması isteniyorsa ilgili evrakların kuruma teslimi gerekir. Bu teslimin üzerinden geçen 10-12 aylık inceleme süresi sonrası eğer başvuru uygun bulunursa özgün bir markaya kavuşulduğunun ve markanın koruma altına alındığının habercisi Ankara marka tescil işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Marka Tescil Araştırma Süreci

Marka tescil başvurusu gerçekleştirilmeden önce yapılması gereken en önemli ve kapsamlı işlerden biri marka tescil araştırmasının yapılmasıdır. Bu yapılan araştırmanın ilgili veya ilgisiz tüm sektörlerde derinlemesine ve ayrıntılı bir şekilde yapılması çok mühimdir. Keza, markanın daha önceden tescil edilmiş olması öncelikle para, zaman ve emek kaybına sebep olur. Marka tescil araştırma gerektiği gibi yapılmayıp markanın kullanılmaya başlanılması, ambalajlara ve ürünlere markanın logosunun bastırılması sonrası başınıza hiç de istemediğiniz durumların gelmesine sebebiyet verebilmektedir.

Ankara marka tescil araştırması, başvuru yapacak şahıs tarafından yapılabileceği gibi profesyonel danışmanlık hizmeti alınan bir firma tarafından da gerçekleştirilebilmektedir. Markalaşma sürecinde böylesine yetkin personel ve etkin iş imkânlarıyla çalışılması istenilmeyen durumların başa gelmesini önleyecek önemli tedbirlerdendir. Bu durum; şahsın veya şirketin gözünden kaçan veya önemsiz gözüken detayların, marka danışmanlık hizmeti alınan firmaca dikkate alınıp değerlendirilmesini sağlayabilmektedir.

Profesyonel bir marka danışmanlık hizmeti alınması, başvuru süreci esnasında ve sonrasında yaşanacak olan aksamaların en az indirgenmesini ve başvuruyu sekteye uğratacak gelişmelerin yaşanmamasını sağlamaktadır. Bu durumsöz konusu markalaşma sürecinde yaşanan tüm riskleri bertaraf edecek ve şirketin marka tescil sürecinde rahat bir nefes almasını sağlayacaktır.

Tüm bu konular birlikte değerlendirildiğinde; Ankara marka tescil, detaylı ve uzmanlık isteyen bir araştırma ve inceleme faaliyeti gerektirmektedir. Bu kapsamlı araştırma ve incelemenin profesyonel bir firma tarafından yapılması isteniyorsa ve yapılan başvuru sonrası riskli ve sıkıntılı bir süreç yaşanmak istenmiyorsa firmamız tam da aradığınız adrestir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir