Marka Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Marka, bir işletmeyi diğer işletmelerden ayıran en önemli konudur. Ürün ya da tanıtılan hizmetin geniş kitleler tarafından tanınmasına yardımcı olur.

Günümüzde tüketiciler birçok ürün ya da hizmet arasından tercih gerçekleştirirken marka üzerinden değerlendirme yapmaktadır. Bununla beraber işletmeyi faaliyet gösterdiği alanda en iyi şekilde temsil eder. Firmayı görünür kılan ve tüketicilerin tercihi konusunda önemli bir etkisi bulunan marka tescil işlemlerinde biz sizlere yardımcı olabiliriz. Marka tescil hizmetleri işletmelerin marka haklarının korunmasını sağlar.Ankara marka tescil bu konuda sizlere gerekli desteği verebiliyor.

Marka Tescili Nedir?

İşletmelerin varlığını başarılı bir şekilde sürdürebilmesi için markalarının koruma altına alınması gerekir. Söz konusu koruma sisteminin mutlaka yasal bir dayanaktan yürütülmesi gerekir. Bir markanın yaratılması ve geniş kitlelere tanıtılması çalışma gerektirir. Ankara marka tescil konusunda şimdi sizlere yardımcı olabiliriz.Ayrıca marka neredeyse bir işletmenin varlığını temsil eden bir özelliktir. Marka tescili hak sahibini koruma altına alır. Marka tescili işletmenin kurumsal kimliğine gelebilecek olası zararların da önüne geçer.

Marka Tescili Neden Önemlidir?

Yasalarla koruma altına alınan marka, her şeyden önce işletmelerin varlığına destek çıkar.Markanın art niyetli kişiler tarafından taklit edilmesi durumundatescil gerekli korumayı sunabilir. Tescil edilmeyen markalar zamanla ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilir. Koruması olmayan bir markaya sahip işletmelerin bu gibi durumlar karşısında yapabilecekleri pek bir şey bulunmuyor.Markayı sahiplenenler bunu kendi adlarına tescil ettirdikleri zaman üzerinde hak iddia edemezsiniz. Kendi markasını tescil ettirmediği için bunu başarılı bir şekilde taklit edenler tarafından engellenen bir çok işletme bulunmaktadır.

Marka Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır?

Markanızı mutlaka yasal olarak koruma altına almanız gerekir. Bunun içinse tescil başvurusunda bulunulmalıdır. Türk Patent Enstitüsü, bu başvuruların yapıldığı ve titiz bir inceleme ışığında değerlendirilerek karara bağlar. Karar iki şekilde ele alınır;

  • Bireysel başvurular,
  • Vekil üzerinde yapılan başvurular

Marka tescil etme başvurusu belgelerinin eksiksiz şekilde tamamlanması gerekir. Ankara marka tescil başvurusu için hemen bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Tüm detayları uzmanlarımız sizlere açıklayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir