Marka Tescil Başvurusu Reddedilirse Tekrar Başvuru Yapılabilir Mi?

Marka Tescil Başvurusu Reddedilirse Tekrar Başvuru Yapılabilir Mi?

Marka tescil başvurusu Türk Patent Enstitüsü tarafından kabul görür. Bazı nedenlerden dolayı markaya ret kararı da verilebilir.

Ret kararı verilirken bir çok unsur ele alınabilir. Özellikle tescil talep edilen markayı diğer markalardan ayıracak yeterli özelliklerin bulunmaması ret kararının başlıca nedendir. Başka bir marka ile benzer ya da aynı olması da gerekçelerin başında gözükür. Ankara marka tescil işlemlerinde aldığınız ret kararları sonrasında sizlere destek verebiliriz. Belirli prosedürleri yerine getirdikten sonra ret kararına itiraz edebilirsiniz. Gerekli eksikliklerin giderilmesinden sonra Marka Tescil Belgesi başvurusunu tekrar yapabilirsiniz. Kamuoyunda görünen ve tanınmasını sağlayan en önemli özelliklerden biri olan markanın güvence altına alınması gerekir.

Rekabet dünyasında markanızın bir adım öne çıkmasını istiyorsanız tescil başvurularını yapmanız gerekir. Markanın tüketiciler üzerinde etkisi, verdiği imaj ve sağladığı güven son derece önemlidir. Bu Markanın korunamaması ciddi zararlara neden olabilir. Bu da geleceğe çok daha güvenli bir şekilde kendini taşımanızı sağlar. Ankara marka tescil konusunda biz tam da bu tür çözümlere destek sunabiliriz.

Marka Tescil Başvurusu

Marka tescil başvurusu TPE esasa uygun inceleme altına alınır. Başvuru mutlak ret sebepleri içerisinde bulunursa onay verilmez. Eğer başvuru usule uygun gerçekleştirilmişse Resmi Marka Bülteninde yayınlanır ve yeniden inceleme altına alınır. Daha sonra karar tekrardan gözden geçirilir. İtiraza uğramamış ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmiş başvurularda tescil işlemi sağlanıp sicil kaydı ele alınacaktır.

Ticari unvanın korunma süresi 10 yıldır. Bu süre tamamlandıktan sonra markanızın düşmemesi için süre dolmasına 6 ay kala yenileme işlemlerini yapmanız gerekir. İşlemleri düzenli olarak yaparak markanızı koruma altına alabilirsiniz. Marka tescil başvuruları süresi boyunca marka niteliğindeki işaretlerin, logoların ve isimlerin oluşturulması önemli bir konudur. Marka tescil konusunda başarılı sonuç almak isterseniz bu konuda uzman firmalardan destek alabilirsiniz. Uzman tescil firmaları bu süreci başarılı bir şekilde yöneterek hangi durumlarda neden reddedildiğinizi açıklayacaktır. Bu durumu tamamen ortadan kaldırmanız ve ticari unvanınızı korumaya almanız için sizlere yardımcı olabiliyor. Ankara marka tescil işlemlerinde detaylı bilgi için bizleri hemen arayabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir